Tårta beställd

Jag bakade en schwarzwald tårta idag, bakade bottnarna igår och penslade dom med choklad. Idag satte jag ihop tårtan. Den var beställd, så vi körde ner den och födelsedags personen blev jätteglad.
 
Recept: 

Vispat 6 ägg och 3 dl socker i en bunke över kokande vatten. Vispade till det blev maräng sen tillsatte jag 2 dl hasselnötsmjöl, ritat ut 3 24 cm rundlar och spritsade ut marängen. In i ugnen på 125 grader i 5 min.
Penslade bottnarna med choklad och satte ihop den med grädde och spritsade grädde uppepå tårtan.

 

 

Sugarpaste och marsipan

Nu har vi kommit till sugarpaste och marsipan. Det finns smaksatt sugarpaste och vanlig. Har inte så stor erfarenhet av sugarpaste, det är nytt för mig. Men jag håller på och lär mig använda det, man kan göra mkt roligt med det.
Marsipan har jag använt mkt genom åren och det gillar jag, enkelt att använda till tårtlock och rosor. 
Här kommer bilder på vad som finns..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strössel och ätbart glitter

Denna kategori är stor, finns massor med strössel i olika format. Även chokladspån och kexpärlor.. Det är faktiskt bara fantasin som sätter gränsen för vad du kan ha det till.
Liva upp din tårta med lite glitter eller strössel eller muffinsen med lite grädde och strössel på. Gör en enkel bakelse med rulltårta, spritsar grädde och sen strössel eller glitter.
Bara nörda ner dig och beställ massor med olika och sen lek, jag kanske låter galen men jag älskar strössel. Har mkt hemma och så fort jag kan använda det så gör jag. Jag har det på kakor, biskvier, tårtor och cupcakes.. 
Kommer lite bilder, men finns så mkt mer på hemsidan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

maggdastipsochbak.blogg.se

Kommer skriva mkt om stjärnegärdets gourmet webbshop och tipsa om produkter samt om det jag bakar.

RSS 2.0