Lakrits

Har varit tyst några dagar, helgen hade vi fullt upp att pyssla ute. Planterade häck med svärmor i lördags och i söndags var det gräsklippning och allmänt pyssel i trädgården.
Sen har jag varit så himla trött, trodde det berodde på allt slit i helgen. Det är lite det men har även en förkylning som ligger i kroppen. Mina promenader känns som betongskor, hemskt jobbigt når man kunnat gå 6 km utan problem och nu är det tufft. Så jag hoppas denna envisa förkylning ger sig fort.
 
Så nu till dagens tips från webbshopen, det ska handla om lakrits.
Finns mkt gott, beror helt på vad du gillar. Finns söt lakrits i fina burkar att ge till nån du älskar, en god vän eller som ett tack för hjälpen. Jag själv gillar bara saltlakrits, men jag har köpt söt lakrits till svärmor och hon blev jätteglad.
Här kommer bilder på vad som finns. Glöm inte skriva Maggda som meddelande i rutan i kassan! 
 
 
 
 

Kryddor

Värmen håller i sig här, riktigt skönt. Men man får planera sina promenader för vovvarna orkar inte mkt i denna hetta. Vi hade nån dag med svalt väder, då var det nästan så jag frös. För jag gick ändå i shorts och linne, då blev det kallt.
 
Idag ska det handla om kryddor. Det använder vi i mat och bak. Så varför inte köpa lite kryddor när du ändå beställer annat.
Jag har flingsalt med lakrits hemma, som jag tänkte ha på biskvier och även på brownie med ganache täcke. Bryta av den mörka chokladen med lite salt med smak av lakrits. Det låter gott, sen får vi se om jag lyckas.
Hoppas ni hittar lite kryddor att beställa, jag har sett ut en del som ska få komma hem när förrådet är tomt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dryck och godis

Blev några dagars tystnad, värmen slog totalt ut mig. Jag har njutit av värmen men även behövt sova mer än vanligt. Idag hade vi sol och fint på fm men nu är det blåst och mkt svalare. Faktiskt skönt för då får man ett litet avbrott av värmen.
 
Idag ska jag berätta mer om dryck och godis som finns på hemsidan. Har inte provat nån dryck, men dom ser mkt goda ut.
Godiset har jag inte hunnit testa. Jag har bestämt mig för att jag ska bara äta godis och glass lördagar, så jag behöver äta upp det jag har innan jag skaffar nytt.
Men varför inte köpa lite olika choklad och sätt ihop till en fin korg att ge bort i present, antingen en värdinnegåva eller födelsedagspresent. Jag har gjort det till min svärmor, plockade ihop lite smått och gott, blev mkt uppskattat.
 
 
 

maggdastipsochbak.blogg.se

Kommer skriva mkt om stjärnegärdets gourmet webbshop och tipsa om produkter samt om det jag bakar.

RSS 2.0